Skip to main content

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Írta: SMKI
Megjelent: 2019. október 28. Hétfő, 13:43

P1000967

25 alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén. Az elmúlt napokban többnyire tűzesetekhez vonultak az egységek, de hat műszaki mentéseknél is szükség volt a tűzoltók segítségére. Négyszer téves jelzés, két alkalommal pedig szándékosan megtévesztő jelzés érkezett a megyei tevékenység-irányító központba.

 

 

Körülbelül 20 hektáros területen égett foltokban a bozótos és az aljnövényzet Szabadhídvég külterületén péntek este. A tűz a közeli erdőt is veszélyeztette. A siófoki hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

 

Nagybajomban a Fő utcán egy körülbelül 20 négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz. Az ingatlan tulajdonosai a kaposvári tűzoltók kiérkezése előtt sikeresen megfékezték a lángokat. A kiérkező tűzoltók a melléképületben lévő kályhában is eloltották a tüzet, valamint megbontották mennyezetet és visszahűtötték az izzó részeket.

 

Ádándon a Halastó utcában egy trágyakupac gyulladt ki szombaton. A siófoki hivatásos és az ádándi önkéntes tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, munkájukat egy erőgép is segítette.

 

Iharosberény külterületén fás, bokros terület kapott lángra szombat este. A település önkéntes tűzoltói és a csurgói önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

 

Siófokon szabadtéri tüzekhez riasztották a város tűzoltóit a Rét utcába, az Irinyi János utcába, a Marosi utcába és az Alsó utcába egyaránt. Valamennyi helyszínen növényi hulladék és szemét égett.

 P1010519

Lesodródott az úttestről, az út menti árokba hajtott és a közeli szántóföldön állt meg egy személyautó szombat délután a Somogyvár és Osztopán közötti úton. A balesethez Kaposvárról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járművet és közreműködtek a műszaki mentésben.

 IMG 20191026 162538

Összeütközött két gépkocsi szombat délután a 7-es főút balatonszárszói szakaszán, a főút és az Orgona utca kereszteződésében. A balesetet szenvedett járművek utasai a tűzoltók kiérkezése előtt saját erejükből ki tudtak szállni az autókból. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végezték.

 P1000967

Vasárnap reggelre megdőlt az út felé egy körülbelül 15 méter magas fűzfa Kaposváron a Béke utcában és veszélyeztette az alatta parkoló autókat. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő és motorfűrész segítségével ledarabolták a fát, megszüntetve ezzel a veszélyeztetést. A közlekedők biztonsága érdekében az érintett útszakaszt lezárták a munkálatok idejére.

 P1010523

A megyeszékhelyen az Izzó utcába egy kigyulladt motorkerékpár oltásához riasztották a tűzoltókat a hét utolsó napján.

 

Az esti órákban pedig Iharos és Csurgó között egy akácfa dőlt az útra, amelyet a csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltók távolítottak el.

 

Fotó: Kaposvár HTP, Siófok HTP

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb