Skip to main content

Hadra foghatók a Közút eszközei

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2013. november 27. Szerda, 14:57

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága közös ellenőrzést tartott a Magyar Közút Somogy megyei üzemmérnökségein és az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszának üzemeltetését ellátó autópálya mérnökségeken.

wm hokotro

A katasztrófavédelem szakemberei ellenőrizték a technikai eszközök téli üzemmódra való átállását, úgymint a gépjárművek műszaki állapotát, speciális adaptereik és felszereléseik üzemképes állapotát. A fentieken túl vizsgálták a raktáron lévő síkosság-mentesítő anyagok meglétét és mennyiségét.

Az ellenőrzés során Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei igazgatója elmondta: mintegy 50 saját gépet azonnal, és amennyiben 15 centimétert meghaladja a lehullott hó mennyisége, akkor több mint 120 bérelt járművet képes megmozgatni a társaság az úthálózat megtisztítására.

A sajtó képviselőinek jelenlétében megtartott ellenőrzés során a katasztrófavédelem szakemberei megállapították, hogy a rendelkezésre álló gépjárművek és eszközök üzembiztonsága megfelelő, szükség esetén azonnal bevethetők a hóeltakarító munkálatokra.

Fotós: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb