Skip to main content

Marcali polgári védelmi felkészítés ...

Írta: Marcali Kat.Véd.Kirendeltség
Megjelent: 2013. november 28. Csütörtök, 11:37

Marcali járás településein a jogszabályi előírásoknak megfelelően megalakították a polgári védelmi szervezeteket. Ezen szervezetek szakmai összetételét és létszámát a település lakosságszámának és veszélyeztető hatásainak figyelembevételével a katasztrófavédelem helyi szerve vezetőjének javaslata alapján a települések polgármestere határozza meg.

DSCF7724

A polgári védelmi szervezetbe beosztott állampolgárok részére külön ütemterv szerint felkészítést kell tartani, melyet a hivatásos katasztrófavédelmi szervek hajtanak végre.

Szerdán Marcaliban is végrehajtásra került egy felkészítés melynek célja, hogy a járás valamennyi településén a jogszabályoknak megfelelően átszervezett, és az új struktúrának megfelelően kialakított polgári védelmi szervezetbe beosztott állampolgárt polgári védelmi alapképzésben részesítsen.

Csütörtökön továbbá Balatonkeresztúron, és Balatonmáriafürdőn is felkészítésre kerül sor, így ezen a héten csaknem 200 fő kap felkészítést általános katasztrófavédelmi ismeretekből, alapvető egészségügyi ismeretekből, munka- és balesetvédelmi szabályokból és a beosztottak jogairól és kötelességeiről.

A polgári védelmi szervezetek nem csupán homokzsákokkal történő töltéserősítő munkákra alkalmazhatóak, hanem műszaki feladatok elvégzésére, egészségügyi ellátásra, kitelepítésre, befogadásra is.

A felkészítések interaktív jelleggel kerültek végrehajtásra kiemelve a település veszélyeztetettségéből adódó feladatokat. A résztvevők választ kaptak a felmerülő kérdéseikre, így az esetlegesen kialakuló káresemények felszámolásába bevonásra kerülő polgári védelmi szervezetek hatékonyabban tudják végrehajtani feladataikat.

{besps}2013/2013-11-28-11-32-51{/besps}
 
Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.
Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb