Skip to main content

Visszahúzódott a víz a Balatonnál

Írta: SMKI
Megjelent: 2015. augusztus 18. Kedd, 16:32

wm201507181629

A tegnapi felhőszakadást követően több mint fél méteres víz hömpölygött Balatonújlak, Balatonmáriafürdő és Balatonkeresztúr utcáin. A tűzoltók az éjszaka folyamán is szivattyúzták a lakóházakból, pincékből az esővizet.

 

Az éjszaka folyamán is dolgoztak a hivatásos és önkéntes tűzoltók a három településen, sőt a járási mentőszervezet is készenlétben volt, bármelyik pillanatban képesek lettek volna beavatkozni. Az eső azonban elállt, az utcákról mára visszahúzódott a víz, a mélyebben fekvő területek vízelvezetőiben láthatóak csak a tegnapi felhőszakadás nyomai. Erről a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése, valamint a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai is meggyőződtek, végigjárták a kritikus helyszíneket, ahol a délelőtti órákban már a hordalékot takarították a járdákról az ingatlan tulajdonosok.

 

A Miskolci Polgármesteri Hivatal üdülőjében táborozó gyerekeket éjszakára a balatonkeresztúri sportcsarnokban szállásolták el, mára Balatonfenyvesen biztosítanak nekik szállást, az épületeket ugyanis fertőtleníteni kell.

 

A vasúti töltést több helyen alámosta az eső Balatonmáriafürdőn, ám ennek helyreállításán is folyamatosan dolgoznak a szakemberek.

wm201507181630

 

Kedden délután Balatonmáriafürdő Vilma utcájában harminc ház udvarában még mindig majd 30-40 centiméter magasan állt a víz, ezért a marcali hivatásos tűzoltók újra szivattyúkat állítottak munkába. Előreláthatóan a koraesti órákra normalizálódik a helyzet ebben az utcában is.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb