Skip to main content

Elismerések augusztus 20-a alkalmából

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2015. augusztus 19. Szerda, 08:14

DCP 1Magyarország kormánya – a belügyminiszter előterjesztésére – életmentés során tanúsított hősies magatartása elismeréséül Életmentő Emlékérmet adományozott Homoki Krisztián siófoki lakosnak.

 

Homoki Krisztián február 8-án, Siófokon egy lakóépületben keletkezett tűzesetnél önzetlen és bátor cselekedetével három ember életét mentette meg.


Egy, az épületben lakó idős úrral a közműveket (gáz, villany) elzárta, majd az épület alsó részéből kikísért egy idős asszonyt és egy kislányt. Ezt követően kívülről, a kerítésen felmászott a tetőtéri lakrészbe, ahol a kislány édesanyja aludt. Az alvó, ezért a tüzet nem észlelő, így közvetlen életveszélyben lévő nőt felkeltette és kivitte a teraszra. Miután mindenkit kimentett, a kerti locsolótömlővel elkezdte oltani a tüzet, ezzel jelentősen segítette, hogy a viharos szélben egyébként rohamosan terjedő tüzet a kiérkező hivatásos egységek gyorsan elolthassák.

 

Pintér Sándor elismerésben részesítette Kiss József c. tű. főtörzsőrmestert, a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét, aki a szabadnapján a vitorláskikötőben arra lett figyelmes, hogy egy idős hölgy vitorlásra történő felszállás közben megcsúszott és két hajó között a vízbe esett, majd elmerült. Kiss József a vízbe ugrott és rövid keresés után megtalálta, a felszínre hozta, végül partra húzta a bajba került vitorlázót. Az asszony testén lévő több vágott, vérző sérülést ellátta, majd a sérültet átadta a kiérkező orvosnak. Tettéért a siófoki főtörzsőrmester Bátorságért Érdemjelet vehetett át.


Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb