Skip to main content

Halállal végződött az ittas száguldozás

Írta: Somogy Megyei Fõügyészség.
Megjelent: 2015. október 02. Péntek, 06:07

D VG20150606004

A Kaposvári Járási Ügyészség kettőnél több ember halálát okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy fiatal férfival szemben, aki ittas vezetésével három ember halálát okozta.

 

A vádlott 2015. június 5. napján az esti óráktól kezdődően barátaival és ismerőseivel Siófokon különböző szórakozóhelyeken italozott és hajnalig mindösszesen mintegy 3-4 liter sört, illetve némi röviditalt fogyasztott el.

 

A vádlott és társasága az egyik (későbbi) sértett kérésére 2015. június 6. napján reggel 5 óra körüli időben a vádlott által vezetett és az ő tulajdonát képező személygépkocsival Siófok lakott területén keresztül Budapestre indultak. A vádlotton kívül az autóban további négy személy utazott. A vádlott a vezetésre úgy vállalkozott, hogy egész éjjel szórakozott és az elfogyasztott szeszes italtól ittas állapotba került, továbbá úgy tudta, hogy kábítószer is került a szervezetébe.

 

A vádlott ittassága miatt a lakott területen belül mintegy 105-115 km/ó sebességgel haladt, amelynek következtében a járművével letért a jobb oldali útpadkára, majd pedig a járműve feletti uralmat elvesztve átsodródott a bal oldali forgalmi sáv melletti útpadkára, ahol fának és villanyoszlopnak ütközött, miközben az autó többször átfordult mind a vízszintes, mind pedig a függőleges tengelye körül.

 

A baleset következtében a gépkocsi hátsó ülésén helyet foglaló három személy a helyszínen életét vesztette, a jobb oldali első ülésen utazó személynek 8 napon belül gyógyuló, míg a vádlottnak 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

 

A vádlott a helyszínről elmenekült, közben azonban a halállal járó balesetről telefonon bejelentést tett.

 

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb