Skip to main content

Zebrán ütötte el az idős asszonyt

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. május 06. Péntek, 07:51

kep1 2

A Kaposvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal az olasz állampolgárságú férfival szemben, aki egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen okozott végzetes kimenetelű balesetet.

 

 

A 89 éves férfi 2021 júliusában Kaposvár belvárosában közlekedett, azonban egy zebrához közeledve késedelmesen észlelte, hogy az idős sértett az áthaladást már megkezdte. Bár a vádlott ekkor azonnal vészfékezni kezdett, az átkelőhely előtt megállni mégsem tudott, és a 81 éves asszonyt hozzávetőlegesen elütötte, aki ennek következtében a földre zuhant. A balesetet követően a férfi a helyszínen félreállt és a sértett segítségére sietett.

kep2 1

Az idős asszonyt ugyan kórházba szállították, azonban a baleset során elszenvedett sérülései miatt szükségessé vált gyógykezelése során néhány héttel később életét vesztette.

 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

A fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb