Skip to main content

Hétvégi tűzoltói beavatkozások

Írta: SMKI
Megjelent: 2022. május 16. Hétfő, 14:58

995199

Huszonhárom segélykérő hívás érkezett a hétvége folyamán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába. Tíz esetben tűzesethez, nyolc alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, ötször pedig tévesen riasztották az egységeket.

 

 

Árokba hajtott egy autó péntek éjjel Simonfa belterületén. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították. A gépkocsit a kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították.

 

Ugyanebben az időben Siófokon is balesethez riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Az Erkel Ferenc utcában ugyanis fának ütközött egy személyautó. A gépkocsi egy parkoló autónak is nekiment. A sofőr beszorult, a város hivatásos tűzoltói szabadították ki az összeroncsolódott gépkocsiból.

 62824299b0a2d4.82761444

Szombaton délelőtt vágástéri hulladékot égettek a barcsi Ősborókás területén. A darányi erdőrészben végzett munkálatok ideje alatt feltámadt a szél és a dolgozók nem tudták megakadályozni a tűz továbbterjedését, ezért a lángok az erdőbe is bejutottak. A barcsi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

 995203

A belső szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonfenyves közelében, szombat este. A műszaki mentést végző balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és eltávolították a szalagkorlát megrongálódott részét.

 6282430fb45811.71389323

Tarany külterületén az út menti árokba csapódott egy személyautó, amelynek áramtalanítását a nagyatádi hivatásos tűzoltók végezték. A jármű utasait a mentők kórházba szállították.

 62824360116cc7.40177359

Vasárnap délután kigyulladt egy gépkocsi a 7-es főút 176-os kilométerszelvényénél, Szegerdő térségében. Az utasok időben el tudták hagyni a járművet. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók két vízsugárral határolták körül a lángokat.

 995187

Több száz köbméteren összehordott szemét égett egy siófoki lakóház udvarán, az Alkotmány utcában. A tűz egy nyolc négyzetméteres melléképületre is átterjedt. A siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd átforgatták a szemetet, megelőzve, hogy az visszagyulladjon.

 628245208ee7b8.74957806

Az esti órákban villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Kaposváron, a Vásártéri út elején. A járműben négyen utaztak, őket a mentők kórházba szállították. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, megszüntették a forgalmi akadályt, valamint az oszlop megrongálódása miatt az áramszolgáltató szakembereinek értesítését kérték.

 

A megyeszékhely másik két egységét Magyaregresre riasztották, ahol hosszú órákon át dolgoztak egy körülbelül 500 köbméternyi pulykatrágya halom oltásán. Az állomány munkáját egy erőgép is segítette, amellyel átforgatták a 3-4 méter magasra összehordott trágyadombot. A tűzoltók a több mint négy órán át, egészen hétfő hajnalig tartó oltást követően hőkamerával is átvizsgálták a területet, de izzást már nem tapasztaltak.

 

Fotó: Kaposvár HTP, Barcs HTP, Nagyatád HTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb