Skip to main content

Gyalogátkelőhelyen gázolt a figyelmetlen autós

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2022. december 06. Kedd, 09:12

kép1

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki figyelmetlenségből elütötte az előtte zebrán, szabályosan áthaladó gyalogost.

 

 

A vádirat szerint a férfi 2022 februárjában a nappali órákban Kaposváron, a Zselici úton a Berzsenyi úti felüljáró felől az Iszák utca irányába közlekedett személygépkocsijával. A vádlott ugyan a megengedett sebességgel haladt az útszakaszon, de a kijelölt gyalogátkelőhelyet figyelmetlenül közelítette meg, és nem vette észre az előtte balról-jobbra, megfelelő körültekintés után szabályosan áthaladó sértettet, akit az autójának elejével elütött.

 

A súlyos kimenetelű balesetben a sértett összetett mellkas-, medence- és lábszársérülést szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

A fényképet a nyomozó hatóság készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb