Skip to main content

Egyéjszakás kalandnak indult, rablás lett belőle

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2023. március 17. Péntek, 10:04

kep1 3 1024x768

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megfenyegette és bántalmazta alkalmi partnerét, majd egy sporttáskányi értékkel távozott a lakásából.

 

 

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 szeptemberében egy kaposvári éjszakai szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, majd ezt követően annak közeli lakására mentek. Az együttlétért a vádlott ezután 40.000 forintot követelt a sértettől, aki csupán 10.000 forintot tudott átadni a férfinak.

 

A vádlott ezért nagy erővel megrángatta a nála idősebb és jóval gyengébb fizikumú sértettet, és meg is fenyegette azzal, hogy csak akkor nem fogja megverni vagy megölni, ha a különbözet ellentételezéseként magával viheti bizonyos értéktárgyait.

 

Erre tekintettel a rabló hordozható hangszórókkal és értékes kerámiaszobrokkal töltött meg egy sporttáskát, de a sértett több ruhadarabját és esernyőjét is magával vitte, amikor pedig a sértett kérlelte a vádlottat, hogy ne vegye el az értékeit, a férfi az elvett esernyővel ütötte fejbe áldozatát.

 

Bár a vádlott ezt követően távozott a helyszínről, a sértett feljelentése alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A bántalmazáshoz használt esernyőről a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb