Skip to main content

Pótkerékben szállították a kábítószert

Írta: Pécsi Fellebbviteli Főügyészség
Megjelent: 2023. október 03. Kedd, 15:28

pecsiitb epulet 001

A Pécsi Ítélőtábla – a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve - súlyosította azon vádlottak fegyházbüntetését, akik értékesítési céllal külföldről jelentős mennyiségű kábítószert szállítottak az országba.

 

 

Az 50 éves vádlott és 28 éves társa 2021-ben ismerkedtek meg. Találkozásukat követően 2021-ben elhatározták, hogy egyikük külföldi utazás céljából kisteherautót bérel, és utazásaik során autókat visznek ki külföldre és szállítanak be az ország területére. Az idősebb vádlott ezen utazások során kábítószer beszerzését is tervezte, így egyik utazás alkalmával egy pótkereket is magával vitt, amelynek abroncsába rejtve kívánta a kábítószert hazaszállítani. A tehergépkocsit bérlő vádlott számára ekkor vált világossá társa utazásainak tényleges célja, azonban azt nem ellenezte, sőt társától ajándékként fogyasztási mennyiségű kábítószert is elfogadott.

 

Az ezt követő kiutazás során a vádlottak a kábítószert már egymás tevékenységéről tudva, közösen szerezték be, és szállították értékesítési céllal az országba. A rendőrök ennek során hazaérkezésükkor tetten érték őket, majd a gépkocsiban, illetve egyikük garázsában jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le.

 

A Kaposvári Törvényszék a vádlottakat 2023. májusában kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és az idősebb vádlottat 7 év, társát 3 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védelem enyhítés iránt fellebbezett.

 

A Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős határozatával a vádlottak büntetését 8 év, illetve 4 év fegyházbüntetésre súlyosította.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb