Skip to main content

Milliókat csalt ki az ál nádtetős

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2023. november 30. Csütörtök, 08:02

Székház

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal az alföldi férfival szemben, aki internetes hirdetései útján tudta a somogyi faluban élő külföldi állampolgár sértettet megkárosítani.

 

 

A vád lényege szerint a vádlott magát nádtetők készítőjeként feltüntetve több internetes hirdetést adott fel egy népszerű közösségi portálon, így vette fel vele a kapcsolatot a sértett, aki háza nádtetejét szerette volna megcsináltatni.

 

A férfi 2021 januárjában személyesen is megjelent a somogyi faluban a munka felmérése céljából, amely alkalommal ígértet tett a sértettnek arra, hogy a tető felújítását pár nap múlva megkezdi és anyagköltség címén 1.500.000 forintot át is vett.

 

A csalárd vádlottnak azonban már a munka elvállaláskor sem állt szándékában azt elvégezni, arra sem szakképzettséggel, sem megfelelő felszereléssel nem rendelkezett. A férfi ennek ellenére – a munka megkezdése nélkül – a következő hónapokban hamis számlákat kiállítva további anyagok vásárlására több millió forintot kért el a sértettől, sőt olyan dokumentumokat is hamisított, amelyek szerint hatósági előírások miatt kell újabb alapanyagokat beszereznie.

 

A csaló a megtévesztés részeként vitt a sértett otthonához – rossz minőségű – nádat, és egyéb alapanyagot egy millió forint körüli értékben, azonban a bűncselekménnyel közel 13 millió forint összegű kárt okozott a sértettnek.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb