Skip to main content

Meglepetés Somogy legkreatívabb iskolájának

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2024. június 21. Péntek, 10:42

collage0952

Az idei alkotói pályázatra a Barcsi Deák Ferenc Sportiskola tanulói küldték a legtöbb rajzot, ezért a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság az Év legkreatívabb somogyi iskolája címmel jutalmazta a dél-somogyi intézményt.

 

 

Az elismeréssel együtt a diákok lehetőséget kaptak egy személyes találkozóra az alkotásaikon szereplő tűzoltókkal, akik nem akármilyen program kavalkáddal rukkoltak elő.

Igazi vizes őrületté változott a barcsi Deák Ferenc Sportiskola jutalom tűzoltási bemutatója. A gyerekek egy egész tanítási napot tölthettek együtt városuk tűzoltóival. Puttonyfecskendővel és gyorsbeavatkozóval is kipróbálhatták a tűzoltást. Hosszú sorok kígyóztak a gépjárműfecskendők mellett, minden diák szeretett volna a sugárkezelő „bőrébe bújni”, ha csak pár perc erejéig is.

A gyerekeknek lehetőségük nyílt még a tűzoltáshoz, illetve a mentésekhez használt szakfelszerelések megtekintésére, kipróbálására is. A jutalom bemutatót követően pedig arra bíztatták a tűzoltók az ifjúságot, hogy jövőre még többen ragadjanak ceruzát, ecsetet, versenybe szállva ismét a Legkreatívabb intézmény címért.

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb