Skip to main content

Koszorúzások, megemlékezések Kéthelyen

Írta: Kőrösi András
Megjelent: 2016. június 05. Vasárnap, 15:09

mini DSCN9237

2016.06.05-én Kéthely község önkormányzatának meghívására a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája részt vett a község által szervezett koszorúzásokon, ünnepi megemlékezéseken.

 

Először - Molnár Balázs polgármester köszöntő szavai után - a tavalyi évben felállított Trianoni Emlékműnél helyezték el a megemlékezés koszorúit, virágait a Nemzeti Összetartozás Napja emlékére. Itt a Dalárda a Székely himnuszt énekelte el, a nagyszámú jelenlévő kíséretében.

 

Ezután - a Hősök Napja tiszteletére - a világháborús hősi halotti emlékműnél volt koszorúzás, ahol a helyieken kívül a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének Pápai Egyesülete is lerótta kegyeletét.

 

11.00 órától a Kéthelyi temetőben a község önkormányzata, lakosai, érdeklődők emlékeztek meg az ejtőernyős hősi halottaikról. A Pápai 1. Ejtőernyős Zászlóalj, 1944-ben hősi halált halt 41 katonája nyugszik a temetőben. Először a Pápai Veterán Ejtőernyős Egyesület elnöke egy verset mondott el, majd a 93 esztendős Huszár János egykori ejtőernyős katona szólt a korabeli harcokról és emlékezett elesett bajtársaira.

 

Molnár Balázs polgármester köszöntőjében méltatta a hősi halált halt katonák helytállását a helyi ütközetekben. A rövid műsorban fellépett a helyi óvodások és általános iskolások egy csoportja a Marcali Bajtársi Dalárda világháborús ejtőernyős dalokat adott elő.

 

A megemlékezés koszorúit, virágait helyezték el a Veterán Ejtőernyős Egyesület képviselői, Kéthely község polgármestere és a kéthelyi lakosok.

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb