Skip to main content

Itt van újabb két harminc kiló fölötti ponty a Balatonból

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2023. szeptember 29. Péntek, 09:56

5924415Oriasponty306kgMonsotoriBotondFotoBalatoniHalhivatalos

Két napon belül két harminc kiló fölötti pontyfogásról is beszámolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Az egyiket Balatonmáriafürdő, a másikat Csopak térségében fogták a pecások – írja a likebalaton.hu Idén már 6 darab harminc kiló fölötti pontyot fogtak ki a Balatonból.

 

 

.

A fiatal Monostori Botond is felkerült a 2023-as rekordlistára. Az ő nevéhez fűződik, az idei év hatodik bejelentett 30 kg felettije. Botond a keleti medence északi partján, Csopak térségében csalta horogvégre a képen látható a csodálatosan gömbölyű pikkelyest, melynek súlya 30,6 kg. Ezt a halőrök is hitelesítették – számolt be Facebook oldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

 

A harminc kiló fölötti ponty kedvence a rákos-májas bojli

 

A fiatalember édesapjával, Gáborral együtt (Mono Carp Team) érkezett egy hétre a Balatonra. A végszereléket 330 méterre húzta be, melyen egy szem 30 mm-es balanszírozott bojlit alkalmazott a hajszálelőkén rákos-májas ízben.

 

Körülbelül 20-25 percig tartott a fárasztás. A fotózás és hitelesítés után a gyönyörű halat természetesen vissza is engedték a tóba.

 

A félórás fárasztás eredménye egy 32,5 kilós hal

 

Káli Lajos szeptember 26-án délelőtt a nyugati medence déli partján, Balatonmáriafürdő térségében fogott meg egy tőpontyot, melynek súlya 32,5 kilogramm volt a halőri hitelesítés során.

 

Szerelékét 440 méterre húzta be, és egy szem 20 milliméteres, halas ízű bojlit alkalmazott pop-uppal kikönnyítve. Erőteljes, húzós kapással jelentkezett a hal, a fárasztás közel fél órán át tartott.

 

A balatoni pontyrekordot Kovács Krisztián tartja, aki 2023. április 16-án Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon egy 34,05 kilogrammos és 95 centiméter hosszú tőpontyot emelt partra

 

Fotó: Facebook/Balatoni Hal – hivatalos

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb