Skip to main content

Újabb mentőmellényállványt avattunk fel, ezúttal Siófokon

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2024. június 11. Kedd, 12:36

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) felállította 8. mentőmellényállványát a mai napon.

 

 

A mentőmellényt formázó állványon 12 darab gyerekméretű mentőmellény található, melyet a gyerekek ingyenesen használhatnak, amíg a strandon tartózkodnak. Ez az állvány az FGSZ Földgázszállító Zrt. támogatásával valósult meg.

Az új állvánnyal együtt immár 8 helyszínen várja a gyermekeket közösségi mentőmellény szolgáltatásunk. Az első mentőmellényállványokat két évvel ezelőtt avattuk fel, és azóta is jó visszajelzések érkeznek a fürdőzőktől – megnyugtató a szülők számára, hogy egy ilyen biztonságot nyújtó eszközt találnak a strandokon.

“Egy ilyen nagy forgalmú strandon biztosan használják majd a családok a mellényeinket. Ezen kívül azért is örülünk annak, hogy a Siófoki Nagystrand befogadja az állványt, mert állványaink többsége egyelőre az északi parton található”

- mondta el az átadón Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

“Az FGSZ Földgázszállító Zrt. évek óta támogatja a munkánkat, amit nem tudunk elégszer megköszönni. Külön öröm, hogy ezzel legfontosabb ügyünkhöz csatlakoznak, vagyis ahhoz, hogy a gyermekek biztonságban legyenek a vízben és a vízparton egyaránt”

- tette hozzá a VMSZ elnöke.

Az állványokon különböző méretű, gyermekeknek való mentőmellény található, amelyeket bárki leakaszthat és ráadhat a gyermekére, amíg a strandon tartózkodik. Utána csak vissza kell tenni az állványra. Az állványt könnyen megtalálják a szülők és a gyerekek is, mert egy óriási, narancssárga mentőmellényt formál. A figyelemfelkeltő kialakítás felkiáltójelként is szolgál, így jelezve, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó eszközt adjuk a gyerekekre a strandokon.

"Az FGSZ Zrt. számára mindig is fontos volt a helyi közösség támogatása, sok kollégánk is itt tölti szabadidejét a strandon családjával, ezért is nagy öröm számunkra, hogy ismét egy jó ügy mellé állhatunk. A biztonság egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – irányelvünk munkánk során, így a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kezdeményezését, mely a gyermekek biztonságát szolgálja, teljes vállszélességgel támogatjuk

– mondta el az átadón Csanálosi Tamás, az FGSZ Földgázszállító Zrt. HR és Társasági Szolgáltatások igazgatója.

"A Siófoki Nagystrand a legforgalmasabb strand a Balaton déli partján, a tavalyi évben mintegy 150 ezer vendég látogatott ide, köztük több ezer család. A strand nemcsak a fürdőzők, hanem a vízisportot kedvelők számára is vonzó, ezért is különös figyelmet fordítunk a biztonságos strandolásra. Nagy örömmel üdvözöltük a VMSZ megkeresését a mentőmellények elhelyezésére, hiszen ezzel is elősegítjük a strandoló gyerekek biztonságos fürdőzését, terveink szerint több éven át"

– tette hozzá Kósz Ágota, a Balaton-party Kft. ügyvezetője.

A Siófoki Nagystrandon kívül Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, Alsóörsön a Községi Strandon, Balatonlellén a Napfény Strandon és a BAHART kikötőjében, Keszthelyen a Városi Strandon, valamint Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon érhetőek el a biztonságos fürdőzést támogató mentőmellényállványaink.

Nagyon örülnénk, ha még több helyen állíthatnánk fel állványainkat, melyhez várjuk újabb szponzorok jelentkezését, akik szívesen finanszíroznák azok elkészítését.

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb