Skip to main content

4950 forint lesz a kerékpáros országbérlet márciustól

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2024. február 28. Szerda, 10:26

magyar kerekparosklub mar orszagos kerekparberlet bicikli jegy dragulas image 53bef3f995d91dcefa0861ea55d2 16 9

Március 1-től új bérletrendszert vezet be a MÁV, aminek a jelentősen megemelt, eredeti tervek szerint 9450 forinton megvásárolható kerékpáros országbérlet is része lett volna.

 

 

A Magyar Kerékpárosklub hivatalos levelének és a vasúttársasággal történő egyeztetésének köszönhetően azonban az új bérlet ára 4950 forint lesz a következő hónaptól.

„A felmerült aggályok miatt nyitottak vagyunk a kerékpáros országbérlet árának módosítására 4950 Ft-ra, azt március 1-jétől a Megrendelő ÉKM-mel egyeztetve így alkalmazzuk” – fogalmazott döntéséről a MÁV Start a Magyar Kerékpárosklubnak küldött válaszlevelében, melyet a welovebalaton.hu közölt.

A kerékpáros szervezet további kéréseit – miszerint legyen kerékpáros vármegyebérlet, vagy hogy 500 forint helyett 400 forint legyen a kerékpárjegy – nem teljesíti a MÁV. Amit azonban továbbra is kérnek, hogy „azonnal induljon a kerékpárosbarát állomások kialakítása: legyenek normális mennyiségű és minőségű kerékpártárolók a vasútállomásokon, és kerékpáros tolósín a peronokhoz vezető lépcsőkön!”

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb