Skip to main content

Sportkollégiumot avattak Siófokon

Írta: MTI
Megjelent: 2016. augusztus 30. Kedd, 18:01

DSC3061

Siófok, 2016. augusztus 30., kedd (MTI) - Sportkollégiumot avattak kedden Siófokon: a Kiss Szilárd nevét viselő létesítmény a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. 2013-ban elkezdődött, hét ütemből álló infrastrukturális fejlesztési programjának második részében készült el, és 38 igazolt sportolónak lehet majd otthona. A beruházás 250 millió forintba került.

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében elmondta, a kormány jó úton halad, amikor a gyermekek jövőjében látja a siker kulcsát, és továbbra is kiemelt céljának tartja a rendszeres testedzés biztosítását. A megjelenteket Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere és Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is köszöntötte. Az ünnepségen részt vett Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Fodor János, a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a sportkollégium névadója, Kiss Szilárd, a Siófok KC szakmai igazgatója.

 

A somogyi NB I-es klub vezetőinek célja, hogy az egyesület hosszú távon is sikeresen működjön, és a régió, valamint a magyar női versenysport meghatározó szereplője legyen. A korábban átadott munkacsarnok után a sportkollégium is a kézilabda-utánpótlás fejlődését szolgálja. A további tervek között sportcsarnok, rehabilitációs központ és szivacskézilabda-aréna megépítése is szerepel.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb