VÁROSUNK
mtksz-allas

DSC07093 525

Az idei esztendőben, immár 13. alkalommal került sor a Siófoki Szakképzési Centrum vezetése által alapított „Siófoki SZC Kiváló Tanulója”, „Siófoki SZC Kiváló Oktatója” és idén először a „Siófoki SZC Kiváló Partnere” Díjak átadására.

 

 

A pedagógusok és a diákok mellett az idei évtől kezdve kiváló szakmai partnereiket is elismerésben részesítik a Centrum vezetői. Ebben az esztendőben a DRV Zrt., a Ziehl-Abegg Kft. és a balatonszemesi Kistücsök Étterem, illetve annak ügyvezető igazgatója, Csapody Balázs kapták az elismerést.

 

Az átadó ünnepség keretében stratégiai együttműködési megállapodás aláírására is sor került a marcali Ziehl-Abegg Kft. és a Siófoki SZC között. A rendezvényen köszöntőt mondott Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, a díjakat Szamosi Lóránt kancellár és Horváth Péter főigazgató adta át. A eseménynek a balatonmáriai Port étterem adott otthont.

 

A Marcali Szakképző Iskolából Bacskay Vanda Barbara oktató és Botos Ádám tanuló vehette át a rangos elismerést.

 

A méltatásokat alább olvashatják:

 

A Siófoki SZC Kiváló Tanulója Díjjal jutalmazott diákok

 


Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium – Ábrahám Bence Ferenc

 

Ábrahám Bence Ferenc a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium 13. b osztályos tanulója, aki mindvégig kiemelkedett szorgalmával társai közül. Öt éven keresztül kitűnő tanulmányi eredményt ért el, szakmai és közismereti tanulmányai során évről évre dicséretek sorát érdemelte ki. Az iskolai eseményeknek is aktív résztvevője volt, mindig lehetett rá számítani. Számos helyi és megyei versenyen eredményesen mérettette meg magát, ezzel is öregbítve iskolánk jó hírnevét. A Pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés során kimagaslott a hibátlanul megírt vizsgadolgozataival.

 

Siófoki SZC Marcali Szakképző Iskola – Botos Ádám

 

Botos Ádám a Siófoki SZC Marcali Szakképző Iskolájának 3/ 11. A osztályos eladó tanulója. Érett gondolkodású, az életet jól ismerő, nagy újrakezdő fiatal. Társai körében hangadó. Országos szakmai versenyek, projektek, témahetek (PénzSztár, Pénz7, Vigyázz, kész, pénz, Játék-Kincstár) résztvevőjeként tagja volt iskolánk sikeres eladó csapatának. Tanulmányait minden évben jeles eredménnyel végezte, ez év június 2-án pedig sikeres szakmai vizsgát tett. Munkamorálja példaértékű, tanulmányai alatt, a gyakorlati oktatás mellett, mindvégig diákmunkásként dolgozott. Tanáraival tisztelettudó, értékes-tartalmas beszélgetések jó partnere. Művészi tehetsége éneklésben, szövegírásban, videóklipek megálmodásában is megnyilvánul. Családszerető, három generációs családja mindig számíthat segítségére, támogatására. Az iskola alapítványa minden évben elismeréssel jutalmazta kiemelkedő tanulmányi eredményét.

 

Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola – Gőri Rádha

 

Gőri Rádha középiskolai tanulmányait minden évben kitűnő eredménnyel zárta. Különleges matematika tudását évről évre bizonyítva az országos Kenguru versenyeken vett részt, ahol a múlt évben megyei 3. helyet szerezte meg. Angol nyelvből 2019-ben az Öveges nyelvi versenyen Balatonalmádiban a 3. helyet szerezte meg, míg az ágazati és az ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV) közművelődés tantárgyból az országos 4. helyen végzett. Barátságos személyisége és rendkívüli segítőkészsége sokat segített abban, hogy diáktársaival, iskolai közösségével megismertesse és elfogadtassa iskolai rendezvények keretein belül sajátos kulturális közösségét; ugyanakkor belgiumi tanulmányútja során a lehető legteljesebb módon vitte hírét alma materének. Mind osztálytársai, mind tanárai szívesen dolgoztak együtt vele, inspiráló gondolatai, pozitív, nyitott személyisége erősítette a közös munka örömét, a Bacsák szellemiségét.

 

Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola – Rajhona Leona Anasztázia

 

Rajhona Leona Anasztázia középiskolai tanulmányait jeles eredménnyel végzi. Az iskolaújság megteremtője, főszerkesztője. A tavalyi tanévben kiemelkedő sikereket ért el a Sárkányhajó verseny országos döntőjében. Országos levelezős csapatversenyben angol és irodalom tantárgyakból is remekül teljesített. A Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulójában 1.helyezést ért el, és szintén egyéni kategóriában a 2. helyet hozta el földrajz országos levelezős versenyen. Matematika, történelem és informatika tantárgyakból képviselte az iskolát a középiskolai OKTV versenyeken. Az idei tanévben is több megmérettetés résztvevője volt. A Hebe + világjáró verseny négy fordulóját maximális pontszámmal teljesítette. Az eredményhirdetésnél őt várjuk a dobogó első fokára.

 

Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium – Tóth Csenge

 

Tóth Csenge rendszeres szereplője a különféle iskolai rendezvényeknek, melyeken szívesen konferál, és ad elő irodalmi műveket. Kitűnő kommunikációs képességeit az ügyviteli szakmai tantárgyak kapcsán is kamatoztatja. Az online oktatás kihívásainak megfelelve, Csengének még a tehetséggondozásra is jutott energiája. A 2010/2021. tanévben a középfokú iskolák számára meghirdetett, Kazinczyról elnevezett és immár öt évtizedes múltra visszatekintő "Szép Magyar Beszéd" verseny országos döntőjében a legmagasabb szakmai elismerést vívta ki, és Kazinczy-érmet szerzett.

 

A Siófoki SZC Kiváló Oktatója Díjjal jutalmazott pedagógusok

 


Siófoki SZC Marcali Szakképző Iskola – Bacskay Vanda Barbara

 

Bacskay Vanda Barbara 2012 óta dolgozik a Siófoki SZC Marcali Szakképző Iskolában német nyelv szakos oktatóként. Munkáját a tantárgya iránti elkötelezettség, a tanulók egyéni fejlődésének elősegítése jellemzi. Több német nyelvi versenyen indult diákjaival, 2019-ben országos 6., 2020-ban pedig országos 4. helyezést értek el a HEBE által szervezett csapatversenyen. 2018 óta a közismereti munkaközösség vezetője. Évek óta szervezi az iskolai nyelvi projekthetet és az egészségnapot. A GINOP 6.2.3 és a GINOP 6.1.3 projektekben mentori és kapcsolattartói tevékenységet folytatott. Munkájában igényes, pontos, naprakész. Szeret csapatban dolgozni, nyitottság, segítőkészség jellemzi, mindig lehet rá számítani. Hozzáállásával példát mutat kollégáinak és tanítványainak.

 

Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola – Kovácsné Galambos Ildikó

 

Kovácsné Galambos Ildikó fodrász oktató 2003-tól tagja az iskola oktatói testületének. A fodrász szakma népszerűsítésével aktív résztvevője az intézmény pályaorientációs rendezvényeinek. Munkaközösség-vezetőként hatékonyan fogja össze a szakmai oktatók tevékenységét. A szakma iránti elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. Kezei közül számos szakterületen meghatározó kvalitású szakemberek kerültek ki. Ezt bizonyítják tanulói versenyeredményei is. A Regionális Fodrász és Kozmetikus Tanulóversenyeken tanítványai kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, szinte minden évben a dobogón végeztek. Az idei tanév pandémiás nehézségei ellenére is sikerült az általa felkészített diáknak mentesítést szereznie az írásbeli szakmai vizsga alól a Szakma Kiváló Tanulója versenyen.

 

Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium – Lukács Judit

 

Lukács Judit magyar-történelem szakos tanár, több éve dolgozik a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumában, de a tanári pályán már az egyetem befejezése óta tevékenykedik. Iskolánkban szakképesítésének megfelelő tantárgyakat oktat, mellette folyamatosan részt vesz a tehetségek felkutatásában, a tehetséggondozásban. Kimagaslóan aktív tagja az oktatói testületnek, tantárgyaival kapcsolatos iskolai versenyeket szervezett, mind a jelenléti-, mind az online oktatás során : a Magyar Kultúra illetve a Nemzeti Összetartozás Napján is. Számos versenyre készítette fel egyénileg és csoportban a tanulóinkat, és az eredmények őt igazolták: OSZKTV humán tantárgycsoportversenyére felkészített diákja szép eredményt ért el, a különböző levelezőversenyeken is számos tanulója indult és sikeresen szerepelt. Osztályfőnökként is példamutató magatartást tanúsít.

 

Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola – Szalai Tünde

 

Szalai Tünde 2015. szeptember 1-je óta az iskola dolgozója. Kezdetben óraadóként dolgozott, mára oktatóként végzi kiemelkedő szakmai munkáját. Éveken keresztül a közművelődés ágazaton tanulókkal - mintegy záróvizsgaként - szervezte az iskola egyik legjelentősebb hagyományát, a Bacsák napot. Gyakorlati órák keretében a szakember szemével láttatva ismertette meg Fonyód Város Kulturális Intézményeit: a művelődési házat, könyvtárat és múzeumot. Segítőként vitte a tanulókat a város kulturális rendezvényeire, ezzel is népszerűsítve az önkéntes munka szerepét, fontosságát. Munkáját szakmai hozzáértés és felkészültség jellemzi. 2021-ben a közművelődés ágazatos diákjaink mindegyike az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak versenyén az országos első tíz legjobbja között végzett. Ez az eredmény is az ő tudatos és precíz szakmai munkájának köszönhető. Lelkiismeretes és céltudatos személyisége különleges humorral és fanyar önkritikával párosul, ami azt eredményezi, hogy az iskola közösségében nagy népszerűségnek örvend.

 

Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium – Tefner Béla

 

Tefner Béla 1998 óta az iskola dolgozója. A szakterületéből is fakadóan egész pályafutását a folyamatos megújulás, a technológiai változások követése és töretlen szakmai elhívatottság jellemezte.
Osztályfőnöki munkáját következetesség és a klasszikus emberi értékrend jellemzi mindamellett, hogy nyitott a fiatalság változó igényeire is, így támogatásával kitűnő osztályközösségeket kovácsolt az évek során. A pár héttel ezelőtt végzett Számítógép-szerelő, -karbantartó osztályának minden tagja jeles minősítésű szakmai bizonyítványt vehetett át. A tanárúr, az iskola életében meghatározóvá vált informatikai képzések egyik legfőbb támasza. Mindig kiemelt területként kezelte a robotprogramozást, melynek kapcsán a tehetséggondozásra is sok figyelmet szentelt. Évekig informatikai munkaközösség-vezetőként koordinálta a szakmai munkaközösség munkáját. A szakképzés népszerűsítésében, az informatikai szakmák beiskolázásában elévülhetetlen érdemei vannak. Az iskolai élet legszínesebb alakja, aki nem csak a szakmai munkája kapcsán vívott ki elismertséget. Amatőr színjátszóként lelkes előadásaival sokszor csalt mosolyt a hallgatóság arcára iskolai keretekben is, de a tanári szoba hangulatának javítása kapcsán is lehetett számítani humorára.

 

Képek: Duzsik Nikolett

 

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Olvassa a Marcali Portált Facebookon is!

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Orgona u. 1-3 "A" lh. fsz. 2
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie-k használata a weboldalon

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.