Skip to main content

Tehetséges diákok támogatása a gimnáziumban

Írta: Berzsenyi Gimnázium
Megjelent: 2021. december 08. Szerda, 14:52

3 lead

Az „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” (NTP-INNOV-21) c. pályázati program részeként egy egész tanéven átívelő komplex, több tudományterületet összekapcsoló projektet indítottunk iskolánkban, mely 15 fő, 9-10. évfolyamos tanuló részvételével zajlik. A támogatás összege 2.950.000 Ft.

 

 

A program célja:

 

• Tehetséges fiatalokat célzó természettudományos, kommunikáció- és médiaismereti, digitális kompetenciák erősítését segítő – élmény-, felfedezés- és alkotásközpontú – komplex tehetséggondozó és tehetségfejlesztést biztosító programok megvalósítása.

• A tanulás tanításának támogatása interaktív, játékközpontú eszközök megalkotásával.

• A résztvevő tanulók több tudományterületet átfogó komplex gondolkodásának gazdagítása, fejlesztése.

 

Tanulóink a megszerzett, elsősorban a tapasztalás útján elsajátított ismereteiket kamatoztatni tudják a mindennapi életben és a továbbtanulásuk során is.

 

A foglalkozásokat tartó pedagógusok: Havranekné Balogh Andrea, Horváthné Csoszó Gyöngyi és Szaka Zsolt.

 

A tanév során a tevékenységeinket bemutató kisfilm készítését, a programot ismertető újságot és egy kiállítást tervezünk megvalósítani. A nyitottság jegyében érdeklődő általános iskolásokat, és a résztvevő tanulók szüleit is szeretnénk bevonni a projektbe. A pályázat része egy, a feldolgozandó témakörökhöz kapcsolódó tanulmányi kirándulás is.

 

A program a Nemzeti Tehetség Program keretein belül a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatásával valósulhat meg.

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb