Skip to main content

Szakma Kiváló Tanulója Verseny Szőcsényben

Írta: Mózes Brigitta
Megjelent: 2024. április 03. Szerda, 17:55

cats1750

Ha tavasz, akkor Szakma Kiváló Tanulója Versenyek sora veszi kezdetét minden oktatott szakmában. A mai nap kezdték meg versenyüket az erdőművelő-fakitermelő szakmát tanuló tanulók Szőcsényben.

 

 

Ásotthalomról két csapat érkezett, velük veszi fel a versenyt iskolánk ütőképes csapata a 11.C osztályból. Bízunk abban, hogy a következő napok lehetőséget adnak a fiataloknak arra, hogy a dicsőségen és az ajándékokon kívül, eredményükkel megszerezzék a mentességet a szakmai vizsga alól.

A hivatalos megnyitón Tóth Krisztina igazgató asszony köszöntötte a versenybizottság tagjait, Prof. Dr. Horváth Béla egyetemi tanárt, a Soproni Egyetem professzor emeritusát, a versenybizottság elnökét; Fehér Istvánt, a SEFAG Zrt. vezérigazgatóját, a versenybizottság tagját; Pölöskei Jánost a Zalaerdő Zrt. igazgatási és személyügyi osztályvezetőjét, a versenybizottság tagját; Szabó Tamást a SEFAG Zrt. Marcali Erdészetének igazgatóját; Orosz György Gyulát, a szervező Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakképzési referensét; a meghívott vendégeket, Huszti Gábort, a Vármegyei Közgyűlés alelnökét, Bereczk Balázst Marcali város alpolgármesterét, Kiss Vincét, iskolánk nyugalmazott igazgatóját, Torma Sándor nyugalmazott igazgató urat, Káplár János nyugalmazott igazgatóhelyettest, Szabó Gyulát a Siófoki Szakképzési Centrum Hikman Béla Szakképző Iskola szakmai igazgatóhelyettesét, iskolánk dolgozóit, és nem utolsó sorban a következő napok főszereplőit, a versenyzőket.

A motiváló verseket Oláh Alexa és Hegyi Balázs előadásában hallhatták a megjelentek, de az izgulásról csak kicsit tudták elterelni a versenyzők gondolatait.

Prof. Dr. Horváth Béla a versenybizottság elnöke köszöntötte a versenyzőket, felhívta a figyelmet a balesetmentes versenyzésre. Kiemelte, hogy itt ma mindenki nyert, hiszen a legjobbak állnak itt előttünk, akik az elmúlt három évben felvérteződtek szakmai ismeretekkel, tapasztalatokkal. Megköszönte a szponzorok támogatását és hivatalosan is megnyitotta az Erdőművelő-fakitermelő Szakma Kiváló Tanulója Versenyt.

A finom ebéd után Orosz György Gyula, a NAK szakképzési referens felügyelete alatt húzták ki a versenyzők a rajszámokat, majd Varga Zsolt, iskolánk oktatója, a verseny fő szervezője megtartotta a balesetvédelmi oktatást.

A portfóliók bemutatásával elkezdődött a megmérettetés. Csütörtökön a gyakorlati versenyszámokkal folytatódik a verseny. Sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!

Üdv az erdésznek!

 

Írta: Mózes Brigitta

 

Fotó: Buzás János, Matakovics István

 

A galériához kattintson a képre!

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb