Skip to main content

Mától tölthető ki a mikrocenzus online kérdőíve

Írta: MTI
Megjelent: 2016. október 01. Szombat, 06:46

mikrocenzus 2016

Budapest, 2016. október 1., szombat (MTI) - Mától jövő vasárnapig lehet kitölteni interneten a mikrocenzus kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

 

A közleményben emlékeztettek, hogy mától november 8-ig a magyar lakosság tíz százalékát érintő népesség-összeírásra kerül sor. A felmérés első szakaszában, jövő vasárnapig a mikrocenzus kérdései a mai igényekhez igazodva interneten válaszolhatók meg. A www.mikrocenzus.hu oldalon a kérdőíves felületre a mikrocenzusban részt vevők a felkérő levélben szereplő kódokkal léphetnek be.

 

A kérdőívet online kitöltők között nyereményeket sorsolnak ki. Azt, akinek nincs lehetősége online válaszadásra, az október 10. és november 8. közötti második szakaszban számlálóbiztos keresi fel. Az eddigiektől eltérően már a számlálóbiztosok sem papíron, hanem elektronikusan, laptopon vagy tableten rögzítik az adatokat.

 

A KSH korábbi tájékoztatása szerint népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, célja, hogy segítségével felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait. A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is.

 

A mikrocenzus lakás- és személyi kérdőíveinek megválaszolása kötelező, a kiegészítő kérdőívé önkéntes.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb