Skip to main content

Szőcsényi diákok a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, Ásotthalmon

Írta: Mózes Brigitta
Megjelent: 2023. április 28. Péntek, 08:23

05

Ha tavasz, akkor Szakma Kiváló Tanulója Versenyek sora veszi kezdetét minden oktatott szakmában.

 

 

Április 12-14 között rendezték meg versenyüket az erdészeti szakmunkások Ásotthalmon. A verseny lehetőséget adott a fiataloknak arra, hogy a dicsőségen és az ajándékokon kívül, eredményükkel megszerezzék a mentességet a szakmai vizsga alól.

 

A hivatalos megnyitón Andrésiné dr. Ambrus Ildikó igazgató asszony, majd Fazekas József, a versenybizottság elnöke mondott köszöntő beszédet.

 

A NAK szakképzési referense, Orosz György felügyelete alatt húzták ki a versenyzők a rajtszámokat, majd balesetvédelmi oktatásban részesültek. Ebéd után a portfólióvédésekre került sor. Estére maradt a területek bejárása a másnapi erdőművelési, fakitermelési feladatokhoz.

 

Csütörtök reggel a versenyzők forgószínpad szerűen teljesítettek a terepen. Lánckímélő darabolás, kombinált darabolás, szerelés, döntés, LKT-val faanyagmozgatás, ill. tisztítás, jelölés versenyszámokban mutatták meg, hogy ki, mennyire sajátította el a szakma alapjait.

 

A mozgalmas nap végén egy rövid kirándulást tettek, úticéljuk Szeged volt. A szegedi dóm, a Tisza-part mindig vonzó a kirándulóknak.

 

Iskolánkat a 11.B osztály tanulói képviselték: Balogh Péter Mátyás, Horváth Attila Adrián, Kassai Roland és Sike Bálint. A verseny előtt a tisztes helytállás volt a cél. Az új lebonyolítású versenyen mindegyik tanulónk 80% felett teljesítette a portfólióvédést. Összeszedett versenyzéssel Sike Bálint mind a négy vizsgatevékenységet 70% feletti eredménnyel zárta, így a Versenyszabályzat és a KKK alapján a szakmai vizsgán mentesül valamennyi vizsgatevékenység alól.

 

Köszönjük a felkészítő oktatóknak, Matakovics Istvánnak, Vasas Csabának és Varga Zsoltnak, hogy támogatták tanulóinkat a versenyre való felkészülésben.

 

Írta: Mózes Brigitta

 

Fotó: Varga Zsolt

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb