Skip to main content

Bezárják a balatonboglári uszodát

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2022. augusztus 19. Péntek, 16:52

IMG 3299 1

Határozatlan időre bezárják a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ uszodáját augusztus 20-tól.

 

 

Erről a város képviselő-testülete döntött a szerdai rendkívüli közgyűlésén. A képviselők egy tartózkodás mellett, többségi szavazással határoztak a bezárásról. Mészáros Miklós a település polgármestere lapunknak elmondta, számításaik szerint az új energiaárak miatt a létesítmény éves energiaköltsége mintegy 100 millió forint lenne, ami a jelenlegi áram és gázár majdnem tízszerese.

 

– Fájdalmas döntést hoztunk, de akkora az épület energiaigénye, amit nem tudunk kifizetni – hangsúlyozta a polgármester. –

 

A sportcsarnok egy ideig még tovább működik, de a fűtési szezontól, október elsejétől azt is be kell majd zárnunk. Nyilván tavasszal, amikor már nem kell fűteni, akkor kinyithat a csarnok – mondta Mészáros Miklós.

 

Balatonboglár polgármestere kiemelte, csak akkor tudnák kifizetni a 100 millió forintos többletkiadást, ha adót emelnének a városban, ettől azonban elzárkóznak.

 

Felvettük a kapcsolatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel, hogy a szabadidő központ városi tulajdonrészeit vegye állami tulajdonba. Egy része már amúgy is az övék

 

– jegyezte meg a polgármester.

 

Az Urányi János Sport és Szabadidő Központban a Balatonboglári Sport Club (BBSC) úszó, kézilabda és futball szakosztálya működik. A bezárás több száz fiatalt érint a városban. Az önkormányzat már keresi megoldást arra, hogy a sportolók hol folytathatják a munkát, erről azonban későbbre ígértek tájékoztatást -írja a sonline.hu.

 

Fotó: uranyi.hu

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb