Élettársaikat használták csaliként a vádlottak

Írta: Somogy Megyei Főügyészség
Megjelent: 2021. május 14. Péntek, 09:03

somogy 1

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a többszörösen büntetett előéletű férfiakkal szemben, akik a sértett „tiszteletlen” viselkedésére hivatkozva akartak pénzt szerezni Balatonföldváron, majd a férfit meg is verték, mert a teljes összeget nem tudta átadni.

 

 

A vádiratban foglaltak szerint a 39 és a 34 éves férfiak élettársaikkal érkeztek a tavaly nyári idegenforgalmi szezonban a Balatonhoz. A vádlottak a sértettel Zamárdiban ismerkedtek meg az esti órákban egy szórakozóhelyen. A terheltek a férfival beszélgetni kezdtek, amelyből azt a következtetést vonták le, hogy a sértettnél nagyobb összegű készpénz van, illetve megtudták azt is, hogy a férfi barátaival egy balatonföldvári egységbe megy tovább szórakozni.

 

A vádlottak később a sértett után mentek Balatonföldvárra, ahol együtt italoztak, valamint a sértett a vádlottak beleegyezésével a terheltek társaságában lévő nőkkel is táncolt. A férfiak ezt kihasználva valótlanul azzal álltak elő, hogy a sértett nem megfelelően viselkedett élettársaikkal, ezért az ekkor már esősen ittas sértettől 100.000 forintot követeltek.

 

Mivel a sértettnél nem volt annyi készpénz, az agresszív terheltek a megfélemlített férfit egy bankautomatához is elkísérték, és hogy fellépésüknek még nagyobb nyomatékot adjanak, út közben az idősebb vádlott többször ököllel arcon ütötte.

 

A sértett végül nem tudott pénzt levenni, hanem a nála lévő 10.000 forintot adta át, ennek ellenére a vádlottak addig ütlegelték, amíg elvesztette eszméletét, valamint a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló töréses sérülést is szenvedett.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyekben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltő vádlottak közül a visszaesőnek minősülő I. rendű vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetén 8 év börtönbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben 12 év fegyházbüntetést indítványozott.

 

A kép a nyomozó hatóság szemléjén készült.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb